Skip to main content

Aankoopadvies

Bent u van plan om een Nissan Figaro aan te kopen? Dan is het prettig om te weten wat de zwakke punten zijn van een Figaro. De Figaro is immers ruim 33 jaar oud. Op deze pagina vindt u belangrijke informatie, mogelijkheden en veel voorkomende problemen.

Nissan Figaro aankopen

We willen u graag een beetje op weg helpen. Het is belangrijk dat u probeert zo objectief mogelijk de auto te beoordelen. Laat u zo min mogelijk beïnvloeden door de charme en aaibaarheid van dit leuke karretje. Mocht u twijfelen neem dan vrijblijvend contact met ons op, wij informeren u graag zodat u geen eventuele ‘kat in de zak’ koopt.

Helaas is door populariteit van de Figaro het aantal verkopende partijen die graag een graantje mee willen pikken ook toegenomen. Deze partijen nemen het soms niet zo nauw met de kwaliteit van de geleverde Figaro en bieden regelmatig minder goede Figaro’s aan.

Ook worden vaak Figaro’s aangeboden die zogenaamd van een particulier zijn maar vaak gaat het hierbij toch om “Freetimehandelaren” die erg goed zijn in de cosmetische foefjes en weinig oog hebben voor eventuele technische problemen voor de nieuwe eigenaar.

Denkt u er altijd aan dat het om een oude auto gaat die ondanks zijn mooie buitenkant, onderhuids best veel verborgen gebreken kan hebben. Het wordt u niet eenvoudig gemaakt. Door hele grote verschillen in kwaliteit zijn er ook hele grote verschillen in prijzen wereldwijd. Pas vooral op met aangeboden Figaro’s op internet die u zelf (of een deskundige) niet heeft bekeken.

Nissan Figaro beoordelen

Wij helpen u graag met uw zoektocht of geven u geheel vrijblijvend advies. Denk altijd, het gaat om een auto van meer dan 33 jaar oud! Mocht u zelf een Nissan Figaro gevonden hebben, dan kunnen wij deze op uw verzoek met onze eigen transportmiddelen ophalen of ter plaatse beoordelen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen, ons aanbod bekijken of een kijkje nemen naar alle mogelijkheden.

Mocht u op zoek zijn naar onderdelen of accessoires voor uw Nissan Figaro, dan verwijzen we u graag door naar onze online webshop.

Bekende problemen

Lekkende stuurhuizen, motorolie lekkage, koelvloeistof lekkages en slechte radiateur

De Nissan Figaro is in basis erg gevoelig voor een te hoge motortemperatuur. U controleert als de motor al enige tijd heeft gelopen of de temperatuurmeter stabiel blijft staan. Er zijn diverse zaken waardoor de Figaro heel vaak een kapotte koppakking heeft de meest voorkomende zaken zijn:

  • De radiateur van de Nissan Figaro is meestal behoorlijk oud en soms zelfs origineel. De koelribben van deze koperen radiatoren slibben vaak dicht waardoor er geen optimale koeling meer is en de druk in het systeem wat toeneemt. De circulatie van de koelvloeistof is dan niet meer optimaal en dat is slecht voor uw Figaro.
  • De thermostaat in de motor kan niet goed meer functioneren.
  • De slangen zijn vaak oud en dienen preventief vervangen te worden. Bollen deze op of maken een knisperend geluid bij het inknijpen, dan vervangen. Door de leeftijd van de Figaro is het vaak echt belangrijk om alle koelslangen te vervangen.
  • Schommelingen op de temperatuurmeter in de auto duiden op een slechte koeling van de motor waardoor uiteindelijk de koppakking defect kan raken. Let goed op lekkages van koelvloeistof uit slangen en de onderzijde van de radiateur. Koelvloeistof is vaak blauw of roze van kleur en ruikt en smaakt (als u durft) zurig.

Onregelmatig lopen van de motor

Het inhouden van de motor, overslaan van de motor terwijl u rijdt en onregelmatig stationair lopen komen regelmatig voor bij de Nissan Figaro. Wij kennen deze problemen en ze zijn vaak zonder hoge kosten door ons op te lossen.

Roest problemen

Dit zijn meestal redelijk kostbare reparaties. Veel voorkomende roestproblemen komen voor op de achter schermen en wielkast randen, bumpers, kokerbalken, onderzijde deuren en de afwateringskanalen in bodemplaat. Neem de moeite om echt onder de Figaro te gaan liggen en kijk aan de onderzijde deuren, kokerbalken en naar de bodem tussen de achterbumper en de wielkast waar het plastic tuitje uit de bodem komt.

Een ander groot probleem is terugkerende roest in de wielkast randen aan de achterzijde. Vaak ziet de Figaro er mooi uit als u hem ziet voor aankoop. Soms is auto geheel overgespoten of zijn de achterschermen gespoten. Vaak worden deze geplamuurd en overgespoten en de auto ziet er dan voor enige tijd weer netjes uit. Let wel op als deze reparatie niet goed en vakkundig is uitgevoerd dan verschijnt er na korte tijd weer roest op de achterschermen.

Deze roestproblemen goed aan pakken kost veel tijd en is dus kostbaar. Ook hier is belangrijk; als u twijfelt schakel iemand in die dit juist kan beoordelen.

Interieur problemen

Wij kunnen u adviseren bij een plakkend “sticky” interieur. Het gaat hierbij om de kunststof delen rondom het open dak. Dit kunt u vaak zelf oplossen. Ook zijn er goede oplossingen voor lelijke of versleten stoelen. Soms is het voldoende om de stoelen te Refurbishen waarbij deze er weer voor langere tijd netjes uitzien. Wij kunnen ook delen van de stoelen of de complete stoelen vervangen voor u en prachtig nieuw bekleden met Italiaans leer in de originele vorm. Ook hier zijn vaak nieuwe stoelen te koop die helaas niet op de originele wijze zijn gestikt of van mindere leer kwaliteit terwijl deze vaak niet veel goedkoper zijn

Dak en achterruitframe

De dakjes krimpen door inwerking van weersinvloeden en ouderdom. Ook is vaak het vinyl rondom de achterruit lelijk of – nog erger –  er zitten allemaal bobbels op die duiden op roest onder dit vinyl. Duw eens op de bobbels; u voelt dan vaak al of dit meegeeft en er dus gaten onder het vinyl komen. Wij hebben hier erg veel ervaring mee en weten dat je de roest onder dit vinyl goed moet aan pakken zodat het frame niet volledig weg roest.

KM-standen

Er wordt vaak internationaal geadverteerd met KM-standen die zeker vraagtekens oproepen. Er zijn natuurlijk niet zoveel Nissan Figaro’s die maar 70.000 KM hebben gereden in al die jaren. Maar er wordt wel vaak geadverteerd met Nissan Figaro’s met lage km standen. In veel gevallen kunt u ervan uit gaan dat een dergelijke stand niet klopt. Een Nissan Figaro met een km stand van rond de 70.000 KM en in een goede conditie zal waarschijnlijk 12.000 – 16.000 euro kosten. Dus als u een ”koopje” ziet staan voor 6000 – 7000 euro, denkt u dan even goed na!

De KM-stand van een Nissan Figaro is echter niet het allerbelangrijkste. Omdat het een technisch goede auto is zal, indien er aantoonbaar regulier onderhoud aan de auto is gegeven een KM-stand van 120.000 – 180.000 KM nog steeds geen enkel probleem opleveren bij aankoop. Mits u wel de kennis heeft om de technische conditie te beoordelen.

Wij merken dat er de laatste tijd veel desinformatie wordt verspreid door andere “specialisten”. Bijvoorbeeld dat er o.a. gerommeld is met KM-standen en dat zij dit doorgeven aan het RDW. Het is zeer simpel, belt u het RDW om dit na te vragen, dan weet u direct wat er van waar is. Wij willen verder niet mee doen aan dit soort laaghartige praktijken met slechts een doel: een andere partij in een kwaad daglicht zetten om zelf meer auto’s te verkopen.

Wij proberen u ten alle tijde zorgvuldig, uitgebreid en eerlijk te informeren zodat u zo lang mogelijk kan genieten van een goede Figaro. Daarnaast geven wij op zo’n beetje alle werkzaamheden 2 jaar garantie.

Natuurlijk zijn er nog veel meer zaken die belangrijk zijn als u een Nissan Figaro wilt kopen. Houdt u er rekening mee dat bovenstaande problemen de prijs van de Nissan Figaro bepalen. Mede omdat sommige van deze reparaties best prijzig kunnen zijn. Maar aangezien u niet altijd zelf de benodigde technische kennis heeft kunt u natuurlijk altijd van onze expertise gebruik maken als u ergens over twijfelt.

Wij geven u graag advies of gaan voor u een Nissan Figaro bekijken als u er elders een heeft gevonden die uw interesse heeft gewekt (ook in het buitenland of via onze contactpersonen in bv. de UK en Japan). Een belletje of een mailtje is voldoende.

Want ook wij zijn liefhebbers van deze mooie auto!